Over de BMC

Historie

De Borefste is een motorclub van ongeveer zestig leden in de omgeving van Bodegraven. Wij zijn een club voor motorrijders, toerrijders, racekikkers, stofhappers, asfaltvreters, buikschuivers…kortom: iedereen die het leuk vindt om op twee wielen rond te rijden en met elkaar te genieten van mooie ritten, of ze nu lang, kort of snel zijn. Daarnaast proberen we in de wintertijd ook wat activiteiten te organiseren die gelinkt zijn met motorrijden. Onze leden variëren in leeftijd van leeftijd van 19 tot 79 jaar.

Op deze site geven we vooral informatie over onze club, onze clubavonden, activiteiten en andere bijzonderheden. Ook staan er impressies op van de clubevenementen, zoals het kampeerweekend, in de vorm van foto’s.

Historie

De BMC (Boreftse Motorclub) is opgericht in 1974. We hebben dus al wat ervaring in het organiseren van leuke activiteiten. We zijn aangesloten bij het LOOT. Onze kaasstadrit en hemelvaartrit staan ook vermeld bij deze organisatie.

De kaasstadrit is voor de meeste de opening van een nieuw motorseizoen. Deze rit, die op mooie dagen wel 300 deelnemers trekt, is een leuke toerrit door een deel van Nederland. We starten en finishen in ons clubhuis. Onder de deelnemers worden er kazen verloot om naam van de rit in ere te houden.

De hemelvaartrit start bij ons clubhuis en eindigt elders in Nederland. Ook dit is een toerrit van ongeveer 200 km. Aan onze clubweekenden nemen ongeveer 50 leden deel. Op de zaterdag hebben we een prachtige toerrit met het nodige bochtenwerk. ’s Avonds bespreken we dan onze capriolen onder het genot van een drankje.