Activiteiten

Onze vaste activiteiten

Gedurende het jaar organiseren we een aantal vaste activiteiten:

  • Sportevenement
  • Kouwe klauwenrit (maart)
  • Kaasstadrit, 2e paasdag
  • Kampeerweekend in mei
  • Avondritten tijdens de clubavonden in de zomer
  • Ligneuvilleweekend in Belgie, september

Wij zijn redelijk trots op onze ritten. Deze zijn werkelijk prachtig en goed uitgezet. Tijdens het Ligneuville weekend is het altijd weer genieten van mooie bochten, lange doordraaiers en korte haarspeldbochten. Er is afwisseling genoeg. De ritten worden in kleine groepen gereden, die zich meestal of ’s morgens bij het ontbijt vormen of ’s avonds in de bar.

Wil je een keer vrijblijvend meerijden, je bent van harte welkom. Je kunt dit van te voren aangeven zodat wij wat tips kunnen geven indien je niet alleen wilt rijden.

Sportersassistentie

Behalve dat de leden van de Boreftse Motorclub voor hun plezier motor rijden, helpen ze ook regelmatig diverse verenigingen in de regio. Zo begeleiden we jaarlijks met ongeveer 10 motoren “De 20 van Alphen”, een bij hardloopsporters bekend evenement.

Wanneer de triathlon in Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn wordt georganiseerd, assisteren wij de juryleden bij het fietsen en het hardlopen. Ook kan het gebeuren dat er een cameraman of een radioverslaggever als duopassagier meegaat. Op deze wijze proberen wij een positieve bijdrage te leveren aan het imago van de motorrijder.

Wil je meer weten? Stuur gerust eens een mailtje of kom langs op een van onze clubavonden. Iemand van het bestuur kan je dan meer vertellen.

Wintertijd

Wanneer de meeste – maar lang niet alle! – leden het motorrijden op een laag pitje zetten, doen we als club er alles aan om de contacten met de leden en collega motorclubs in stand te houden.

We houden jaarlijks in januari een volleybaltoernooi. En in de maanden januari tot maart organiseert een bevriende motorclub een bowlingcompetitie op zaterdagavond op locaties onder andere in Zeist en Utrecht.

Clubavonden

Elke tweede WOENSDAG van de maand hebben we onze clubavond. Als “motorhonk” gebruiken we het café van Dorphuis Custwijck in Drieburgen. Een gezellig café met de nodige voorzieningen als we een informatieavond willen geven. Onze ritten starten ook vanuit dit clubhuis.

Wil je een keertje een clubavond bezoeken om te zien of de BMC iets voor je is? Kom gewoon langs op een van de clubavonden van De Boreftse Motorclub in Driebruggen. Check wel even onze agenda!

Club Locatie

Dorpshuis “CUSTWIJC
Laageind 1
3465 KG te DRIEBRUGGEN
Telefoon: 0348 – 501 250

Routebeschrijving

Utrecht (A12). Neem de afslag 13 Nieuwerbrug (E25,E30,A12). Ga aan het einde van die afslag linksaf. LET OP JE SNELHEID!!

Bij het binnenrijden van het dorpje Waarder staan aan het begin en einde van het dorp een flitspaal. Bovendien is het niet chique om te hard te rijden binnen de bebouwde kom. Volg gewoon de hoofdweg. De Molendijkerdwarsweg gaat na ongeveer 610 m rechtsaf. Gewoon blijven volgen. Rij vervolgens Waarder weer uit (OOK HIER FLITSER!!). Volg de weg alsmaar rechtdoor. Je komt dan vanzelf in Driebruggen. Let even op bij de brug. Uiteindelijk rij je zo tegen het dorphuis “Custwijc” aan.